Welkom in Oosterend op Terschelling

 
Terschelling is een bijzondere plek. Hier voel ik mij thuis, liggen mijn roots. Als verhalenjutter ga ik op zoek naar stoere, kwetsbare, mooie,trieste, oude en nieuwe eilandverhalen. Aangespoelde verhalen die zijn meegegeven met de wind. Eilandmeisje is ontstaan uit de wens om de liefde voor Terschelling te delen. Het gezicht achter Eilandmeisje is Marloes Fopma, een echt Eilandmeisje.
Maandelijks schrijf ik een digitale flessenpost, Aangespoeld, voor alle jutters die Terschelling in het hart hebben gesloten en er blijvend naar verlangen. Waarom deel jij de liefde voor Terschelling?
 
Houdt je van wandelen en verhalen?Van september t/m mei kan je met Eilandmeisje mee met schemerwandeling Joon.Joon is Aasters - een Terschellinger dialect - voor avond. In de schemer, de tussenfase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandelen we als het ware de avond in. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, en Eilandmeisje laat je graag de schoonheid van de duisternis zien. De duinen rondom Waddengouddorp Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en meer.
 
Startpunt is de parkeerplaats van de strandovergang van Waddengouddorp Oosterend. Zie voor actuele data en tijden de website van VVV Terschelling. Voor (internationale) groepen is schemerwandeling Joon ook te boeken op andere dagen.
 
Eilandmeisje vertelt op aanvraag voor gezelschappen en bedrijven ook eilandverhalen. Trouwen op Terschelling? Eilandmeisje jut graag jullie liefdesverhaal waar het eiland decor in is. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik sta u graag te woord:

Marloes Fopma
Eilandmeisje
Oosterend 24 8897 HZ Oosterend, ( Terschelling )

: +31562 85 08 17
: +316 15 39 29 30
: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
:
: Vindt mij leuk op Facebook!
: Volg mij op Twitter

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân