Welkom in Oosterend op Terschelling

Tijdens een Nacht van de Nacht weekend, op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober, bieden leden van stichting Natuurlijk Oosterend Dark Sky belevenissen aan in en rondom Waddengouddorp Oosterend.

anwbpuur

 

 

 

 

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.

Dark Sky belevenis tijdens Nacht van de Nacht in Waddengouddorp Oosterend

Tijdens Nacht van de Nacht, op zaterdag 26 oktober, bieden leden van stichting Natuurlijk Oosterend Dark Sky belevenissen aan in en rondom Waddengouddorp Oosterend.

 

Stichting Natuurlijk Oosterend en Staatsbosbeheer houden op zondag 29 december vanaf 17.00 uur sterrentochten voor jong en oud. Een bijzondere Dark Sky beleving in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling. Vanaf vrijdag 27 december zijn kaarten beschikbaar bij Schapenkaasboerderij De Zeekraal in Oosterend. Deelname is alleen mogelijk op vertoon van een kaartje.

 

Op het strand van Terschelling tussen Hoorn en Oosterend is een Maanvis aangespoeld. De Maanvis is ongeveer 1,5m en helaas al dood. Maanvissen overleven de Noordzee doorgaans niet vanwege de kou.

IMG 20181220 093559         IMG 20181220 093607

 

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân