Welkom in Oosterend op Terschelling

Tijdens een Nacht van de Nacht weekend, op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober, bieden leden van stichting Natuurlijk Oosterend Dark Sky belevenissen aan in en rondom Waddengouddorp Oosterend.

Het is alweer de tiende keer dat Stichting Natuurlijk Oosterend meedoet met de landelijke Nacht van de Nacht die op zaterdag plaatsvindt. Het is alweer de tiende keer dat Stichting Natuurlijk Oosterend meedoet met de landelijke Nacht van de Nacht die op zaterdag plaatsvindt. Gezien de animo van afgelopen jaar bieden ze de belevenissen nu ook op vrijdag aan voor een weekend Nacht van de Nacht ervaring waarbij Dark Sky centraal staat.Deelnemers kunnen mee met de schemerwandeling Joon van Eilandmeisje. Joon is Aasters - Terschellinger dialect - voor avond. Met een vertrek in de schemer, de fase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandel je als het ware de avond in. De duinen van Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en nog veel meer.Er wordt er een drie-gangen diner geserveerd in restaurant De Heeren van der Schelling in sfeervolle setting. Eigenaar en chef-kok Arno van Veen heeft mooie gerechten samengesteld, passend bij de herfst.Daarna staan huifkarren klaar op het erf van Puur Terschelling om naar De Boschplaat te gaan. Een kampvuurtje, warme chocolademelk, marshmallows en een sterrentelkaart maken deze belevenis compleet. De onderdelen zijn te boeken bij de bedrijven. Wees er snel bij want sommige onderdelen zitten al bijna vol!

Nacht van de Nacht zaterdag 26 oktober 2019

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân