Welkom in Oosterend op Terschelling

Donderdag 24 december is het Waddengouddorp Oosterend sfeervol verlicht met kaarsjes, vuren en kerstbomen. Volg het lichtjesspoor en laat je verrassen met wat je onderweg tegenkomt tijdens de jaarlijkse lichtjestocht.

Kerstavond is altijd een speciale avond in Oosterend. De bewoners vieren dan de duisternis en het licht met een bijzondere tocht door het dorp die zij zelf organiseren.

Iedereen is van harte welkom om mee te lopen, vooral voor kinderen is het een hele belevenis. Kleed je warm aan en breng je eigengemaakte lichtje mee!

De combinatie van samen wandelen in het donker met je eigen lichtje langs de duinen, over straten en erven van boerderijen maken het een onvergetelijke avond.

Tijdens de tocht is er voor jong en oud op de route wat te beleven.

Zo neemt Theater Compagnie Barrevoet je mee in hun wonderlijke winterwereld, bijzonder locatietheater waarvan de magische beelden nog lang bijblijven. Dit gezelschap laat zich inspireren door de plek, maakt gebruik van gejutte spullen van buurtbewoners en zet door hun prachtige theatrale optreden aan tot een lichte overdenking.

Voor de kinderen vertellen stripfiguren Kaatje & hondje Mup hun kerstverhaal. Wat doet die aangespoelde kerstboom daar langs het pad? Wandel mee en ontdek het!

Op het eindpunt is er warme chocolademelk en muzikale omlijsting ontbreekt evenmin. Jonge deelnemers kunnen aan de slag met kleurplaten en stiften om de kerstboom te versieren.

De start is donderdag 24 december om 17.00 uur bij camping Duinkant, aan de hoofdweg van Oosterend en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân